Hoezo.....? Goeree-Overflakkee mijn eiland!

Frisse zeewind opsnuiven, natuurgebieden verkennen en actief erop uit: het kan allemaal op Goeree-Overflakkee. Ontspan en geniet in een groene en natuurlijke omgeving op slechts een half uurtje rijden van Rotterdam, Breda en Antwerpen. Dit waterrijke en duurzame eiland op de grens van Zuid-Holland en Zeeland is erg veelzijdig.


Bezoek één van de vele natuurgebieden zoals de Kwade Hoek, Hellegatsplaten of de Slikken van Flakkee. Spot reeën, vossen, wilde fjordenpaarden, heckrunderen, zeehonden, bevers en talloze vogels.In de herfst en winter kun je op zoek naar wilde flamingo’s in de Grevelingen.Terwijl het eiland in de lente verandert in een bloemenzee, wanneer de vele tulpenvelden in bloei staan.Zeehonden; één van de big five van Staatsbosbeer, komen in het wild voor voor de kust van Goeree-Overflakkee. Ze zwemmen in de Noordzee en liggen te zonnebaden op de zandbanken voor de kust.Kilometers lange stranden


Aan de westkant bij Ouddorp en de Brouwersdam tref je kilome­ters lange, brede zandstranden. Hier kun je wandelen, genieten van de zons-ondergang, beachvolleyballen of gewoon lekker luieren. Je vindt er winkels, restaurants en gezelligheid.

Het water in of op

 

De Brouwersdam is dé internationale hotspot voor actieve watersporters; ga suppen, surfen, kajakken en of waag een sprong van de ‘waterjump’.

Duiken of zeilen doe je in en op het Haringvliet of de Grevelingen. Ben je minder avontuurlijk ingesteld? Maak dan een tochtje met een fluisterboot of vaar met één van de pontjes mee. In de zomermaanden vaart de Waterbus over het Haringvliet en de Waterpoortpont over het Volkerak-Zoommeer.Niet alleen op water kun je actief zijn. Verken het eiland al wandelend, fietsend of huur een elektrische scooter of segway. Fiets door de prachtige polderlandschappen of duinen!

Duurzaam, groen en schoon

Goeree-Overflakkee is een duurzame vakantiebestemming en heeft de QualityCoast Platina Award ontvangen. Binnen de QualityCoast zijn er wereldwijd maar vier gebieden die deze onderscheiding mogen voeren. Het eiland is bovendien in 2020 volledig energieneutraal. In jachthavens en op de stranden bij Ouddorp wappert de Blauwe Vlag. Dit staat voor schoon en veilig (zwem) water, mooie natuur, goede sanitaire voorzieningen en een gezond milieu.

Dichtbij de Randstad
Goeree-Overflakkee ligt op een steenworp afstand van de Randstad. Na een half uurtje rijden kom je in een groene oase terecht. Het eiland is vanaf Rotterdam goed bereikbaar met het openbaar vervoer met o.a. de  R-net lijn 436/437 van Connexxion. De bus is daarmee een goed alternatief voor de auto.

De bussen takken aan op bezienswaardigheden zoals A Seal zeehonden opvang in Stellendam, het Faunapark  in Nieuwe-Tonge en gezellige dorpskernen zoals Oudorp en Middelharnis met winkels en terrasjes. En uiteraard de stranden en strandpaviljoens. Je reist snel en comfortabel, ook met een kinderwagen of een rolstoel!

Samen UIT Dagkaart HWGO, nu tijdelijk 12,50
Ga je een hele dag op pad en maak je een langere reis en een retourtje?  Dan reis je met de Samen Uit Dagkaart HWGO (tijdelijk € 12,50) extra voordelig! Verkrijgbaar voor gebruik op je mobiel (via de Pweep app) en geldig voor 1 of 2 personen op werkdagen vanaf 9.00 uur en in het weekend en op feestdagen de hele dag met de bussen van Connexxion naar Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard. Je kunt met deze dagkaart maximaal drie kinderen t/m 11 jaar gratis meenemen. Lees meer via connexxion.nl/samenuitdagkaart

Reis je met meerdere vervoerders in Zuid-Holland omdat je bijvoorbeeld ook de metro gebruikt? Koop dan het Tourist Day Ticket. Reis je korte afstanden dan kan de OV-chipkaart voordeliger zijn. De prijs van je rit is afhankelijk van je begin- en eindbestemming. Een los kaartje kopen in de bus is natuurlijk ook mogelijk. Vanaf 1 oktober kun je deze betalen met pin!

Plan je reis via  connexxion.nl of Bekijk overzicht lijnen Goeree-Overflakkee

Meer informatie?
Meer informatie over het Goeree-Overflakkee? Like us op Facebook: Eiland Goeree-Overflakkee of volg ons op twitter en Instagram: @EilandGO.

Tips voor een dagje uit

A Seal zeehondenopvang en expo in Stellendam, hier zie je hoe jonge zeehonden worden verzorgd en vrijgelaten. In de expo leer je meer over het deltagebied, zeezoogdieren, de deltawerken en het redden van mens en dier.

Visafslag in Stellendam, boek een rondleiding met een echte visser over de visafslag en haven van Stellendam.

De Mekkerstee,
Zorgboerderij de Mèkkerstee - Ga bij de geiten kijken, of bij de andere boerderijdieren. Leer hoe de kaas wordt gemaakt en geniet van ijs gemaakt van geitenmelk.

Faunapark Flakkee, in dit dierenpark in Nieuwe-Tonge vind je flamingo’s, kangoeroes, stokstaartjes, uilen en nog veel meer.

Klimmen en klauteren, Speeltuin de Flipjes in Ouddorp is leuk voor kleine en grotere kinderen, maar ook de natuurspeeltuin bij de Galathese haven is een bezoek waard.

Treinen en locomotieven, bij het RTM Museum op de Brouwersdam kun je locomotieven, rijtuigen en goederenwagens bekijken. En je kunt een ritje maken in een oude stoomtram.

Middelharnis en Sommelsdijk, een uniek tweelingdorp: In Middelharnis vind je citycenter Goeree-Overflakkee waar je kunt shoppen en een terrasje kunt pakken aan de haven. In Sommelsdijk is het prachtig ingerichte Streekmuseum gevestigd in een aantal eeuwenoude pandjes.

Goedereede, een schitterend historisch stadje met terrasjes aan de haven en een museum in de kerktoren, die vroeger diende als vuurtoren.