Vind hier uw ideale vakantie

Ervaar de kracht van leven op Goeree-Overflakkee

meer weten...

 

Boerenbal en Boerenlanddag in Ouddorp op 1 en 2 september

Boerenlanddag nieuws 2017

Op zaterdag 2 september zal in het centrum van Ouddorp voor de 19e keer een Boerenlanddag worden gehouden. Op vrijdag 1 september is er weer een gezellig Boerenbal met trekkerbehendigheidswedstrijden.

De Ouddorpse Boerenlanddag op zaterdag 2 september staat geheel in het teken van de agrarische sector. Naast diverse kramen met agrarische producten zoals aardappelen, sjalotten, kalebassen, bloemen, kaas (uiteraard ook de prijzenwinnende!), etc. zijn er ook vele andere kramen te zien met artikelen verwant aan de landbouwsector. De officiële opening zal worden verricht door de heer Jan Flohil, voorzitter van de organiserende Stichting en Mirna Bogert, manager van de VVV Goeree-Overflakkee en lid van de Boerenlanddagcommissie om 10.15 uur (pleintje voor het Ouddorpse Raad- en Polderhuis).

Rondom de markt, voorzien van een diversiteit aan producten, worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals excursies waarbij u op een platte wagen langs diverse landerijen wordt gereden en ook langs molen “de Zwaan”. Wat je niet mag missen, is het dorsen van bloemzaad…..echt uniek! Voor de kinderen zijn er ponyritjes en op diverse plaatsen zijn lieve dieren te zien (o.a. van Kleindierenver. “Nut en Genoegen”).

Op de ring zelf zullen ook authentieke tractoren worden opgesteld; zij “spelen” deze dag natuurlijk de hoofdrol!

Boerenbal met trekkerbehendigheidswedstrijden op vrijdag 1 september

Op vrijdag 1 september wordt op het erf van de fam. Voogd aan het Smalle Einde 1, wederom een Boerenbal met trekkerbehendigheidswedstrijden georganiseerd. Aanvang is 19.00 uur en de toegang en deelname zijn gratis. Dit “Boerenbal” mag je echt niet missen!

« Terug