Vind hier uw ideale vakantie

Ervaar de kracht van leven op Goeree-Overflakkee

meer weten...

 

Mooi programma voor negende Goereese Havenconcert

Havenconcert archief 2016

Zaterdag 2 september aanstaande organiseert de Stichting Promotie Kop van Goeree wederom het Goereese Havenconcert. Op een speciaal ponton in de haven van Goedereede zal vanaf 19.30 uur door verschillende artiesten een gevarieerd muziekprogramma ten gehore worden gebracht. Presentatie van deze avond is in handen van Patrick Polie.

Er is voor een mooie line-up gezorgd voor deze negende editie. Vanaf 19.00 uur start het voorprogramma met Jan Bezuijen op het carillon. De Koninklijke Fanfare Apollo onder leiding van Leo Simons levert altijd een prachtige bijdrage aan het Havenconcert, zo ook deze editie. Apollo opent het concert met Liberty Bell en brengt vervolgens Pilatus Mountain of Dragons ten gehore. Bij dit nummer zal Apollo worden bijgestaan door podiumkunstenaar Edwin Rutte, bij het grote publiek wellicht beter bekend als ‘Ome Willem’.

Naast Edwin Rutte maakt ook Nederlands bekendste mondharmonicaspeelster, Hermine Deurloo, haar opwachting. Zij speelt op de chromatische mondharmonica en treedt al jaren op met vele internationaal bekende orkesten en jazz muzikanten. Haar harmonicaspel is ook te horen in soundtracks van films, maar wellicht kennen de meesten haar van de verschillende leaders van RTL4, maar misschien is zij wel het allerbekendst door haar muziek bij de Unox-reclame. Samen met Apollo zal zij verschillende stukken spelen waaronder: Speak Softly Love, Circle of Smiles en de soundtrack van de film Turks Fruit.

De Koninklijke Fanfare Apollo speelt deze avond verschillende herkenbare melodieën met medewerking van verschillende solisten, waaronder ook de veelzijdige pianiste Nadia Rutkovska. ‘’t Is weer voorbij die mooie zomer’, ‘Une belle histoire’ en de ‘Twee motten’ van Tom Manders staan op het programma op 2 september. Ook de 15-jarige harpiste Joline Sperling verzorgt een optreden. Zij speelt twee stukken van Ludevico Einaudi; Divenire en I Giorni. Het belooft een mooie avond te worden. Genoeg reden dus, om het negende Goereese Havenconcert niet te missen.

Zonder de steun van diverse sponsors, zou het niet mogelijk zijn dit concert te organiseren. Veel dank gaat daarom uit naar onder andere Benschop & Sterling Netwerk Notarissen, Stichting Paul van Hessenfonds, Goemaat Glas, Hotel De Gouden Leeuw, Bouw- en timmerbedrijf Van Huizen, Bloembinderij De Korenbloem, Spar Goeree, Café Goeree, Gasterij ‘t Sas, Pluto Rentals en VVV Goeree-Overflakkee. Het Havenconcert is op zaterdag 2 september aanstaande kosteloos te bezoeken.

« Terug