De Week van de Goereese Vis 

31 augustus t/m 8 september 2018

Home | Programma | Restaurants | Goereese Vissoorten | Stellendamse Garnaal |
 Sponsoren | "Kunst 'naast' je bord" | Foto's | Nieuws | Contact

Programma

Cultureel programma

Ontdek de moderne vissersvloot, de haven en visafslag in Stellendam. Stap in de wereld van de visserij en ontmoet de vissers. In De Week van de Goereese Vis worden diverse activiteiten aangeboden voor het hele gezin!

Zaterdag 2 september 2017

Fototentoonstelling ‘Visserijherinneringen van toen’ ~ Ouddorp, Raad- en Polderhuis-Museum Ouddorp.

De hele maand september kunt u herinneringen ophalen of delen met foto’s van toen. Over de visserij. Veel foto’s zijn nog nooit eerder vertoond omdat ze uit privécollecties komen.

Dinsdag 5 september 2017

Garnalen pellen in zorgcentrum De Vliedberg ~ Ouddorp, Vliedberglaan 100

De bewoners van De Vliedberg pellen de eerste echte Stellendamse garnalen. Pelt u mee? Inschrijven voor deelname bij de receptie van De Vliedberg. Neem voor vragen contact op via 0187 685500

Woensdag 6 september 2017

Vis je mee? ~Sommelsdijk, Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Lancering nieuwste visspel op de interactieve tafel in het Streekmuseum. Vaar uit als visserman op je eigen schip en vang je ruim vol vis. Kom jij verkleed als "echte" visserman of vissersvrouw dan krijg je gratis entree. Neem je vader, moeder, opa, oma, tante, oom, broertjes, zusjes of vriendjes mee. We gooien de trossen vanaf 14.00 uur los. Ga je mee op deze visreis? Meer informatie over het museum op www.streekmuseum.nl

Het Kinderrestaurant ~Goedereede-Oostdijk, Hoeve Kortstaert

Tijdens De Week van de Goereese Vis strijkt woensdag 6 september het kinderrestaurant neer op Hoeve Kortstaert aan de Oostdijk-Goedereede. Voor echte lekkerbekken en nieuwsgierige fijnproevers die willen proeven van al het lekkers uit onze Noordzee.

In het kinderrestaurant, naar een idee van Sanne Staarink, eten kinderen (zonder ouders!) aan grote maar ook kleine tafels, van mooie borden en met bestek en is er een menukaart met plaatjes. Op Hoeve Kortstaert doet Marijke Seip hier een eigen sausje overheen. Nee, niet over de vis, want die smaakt beter zonder saus. Ze zal in haar boerderij laten zien en proeven hoe je verrassend lekkere hapjes en zelfs koekjes van vis kunt maken! Je krijgt de recepten mee voor thuis.

Caroline Melissant leest voor uit eigen werk over de visserijavonturen van Walter en Poes. En ook is er een echte visser die vertelt over het leven aan boord van een vissersboot en hij leert je visnetten maken.

Wat:                       Het Kinderrestaurant

Wanneer:              Woensdag 6 september tijdens De Week van de Goereese Vis

Tijd:                        Kom lunchen of dineren – 12.30 -14.30 uur of 16.00 – 18.00 uur

Wie:                        Voor kinderen in de basisschoolleeftijd

Geef je snel op, want er is beperkt plek! Opgeven: hetkinderrestaurant@gmail.com

Film en boek ~Middelharnis, Het Diekhuus

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert in samenwerking met het Diekhuus ook dit jaar weer een avond Film en Boek in Het Diekhuus. Deze editie de klassieker ‘The old men and the sea’ van Ernest Hemmingway. De film draait van 20.00 tot 22.00 uur in het Diekhuus. Aanmelden kan aan de balie in de Bibliotheekvestigingen van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta of online via http://www.leerenbeleef.nl/Activiteiten?cursusid=1947

Vrijdag 8 september 2017

 Rondleiding visafslag Stellendam ~ Stellendam, visafslag, Buitenhaven

Maak op vrijdagochtend een rondleiding op de visafslag en door de Stellendamse haven. Beleef de visserij in al haar facetten! Nadat u onder het genot van een kopje koffie en een kleine versnapering heeft genoten van het uitzicht op de bedrijvigheid in de haven, word u rondgeleid over de visafslag, waar u tevens in aanraking komt met het product ‘vis’. Na de rondleiding zal er een bezoek worden gebracht aan een toeleveringsbedrijf voor de visserijsector. Deelname is mogelijk vanaf 10 jaar en kaarten kosten € 10,- p.p., en zijn verkrijgbaar bij VVV Goeree-Overflakkee, 0187-681789. Vooraf reserveren is verplicht!

www.vvvgoeree-overflakkee.nl

De Week van de Goereese Vis

Volg ons ook op Facebook

De Week van de Goereese Vis - programma