De Week van de Goereese Vis 

1 t/m 9 september 2017

Home | Programma | Restaurants | Goereese Vissoorten | Stellendamse Garnaal |
 Sponsoren | "Kunst 'naast' je bord" | Foto's | Nieuws | Contact

Restaurants

In De Week van de Goereese Vis staat culinair en cultureel genieten centraal. Het culinaire programma wordt ingevuld door restaurants op Goeree-Overflakkee die een Goerees driegangen vismenu aanbieden voor het vaste bedrag van € 27,50 euro per persoon. Ieder restaurant heeft een eigen vismenu samengesteld speciaal voor deze week. Kinderen kunnen deze week ook heerlijk mee naar het restaurant en smullen van een vers visje, want de meeste restaurants hebben ook een speciaal kindermenu op de kaart staan.

Kids menu:

Stellendams garnalentaartje, 
gebakken sliptongetje met frites en
een kinderijsje met verrassing.

Visrestaurant Hameeteman
Hoge Pad 7
3253 BH Ouddorp
T: 0187-681263
E: info@visrestauranthameeteman.nl
W: www.visrestauranthameeteman.nl

Amuse:
Ongepelde Stellendamse garnalen

Voorgerecht:
Soep van Goereese waterzooi

Hoofdgerecht:
Gepocheerde kabeljauw met
Stellendamse garnalen, zoete aard-
appelpuree en een hollandaisesaus

Nagerecht:
Bramensoep

 

Restaurant Twins
De Punt West 7
3253 MC Ouddorp
T: 0187-684575
E: info@restaurant-twins.nl
W: www.restaurant-twins.nl

Voorgerecht:
Huisgemaakte gerookte palingmousse met paling, garnalen, zoetzure komkommer en Affilla cress

Hoofdgerecht:
Gebakken tongschar met zomergroenten, rauwkostsalade, frites en aardappelgratin

Nagerecht:
Twee bollen biologisch ijs (keuze uit diverse smaken) van de IJshoeve Stellendam met rood fruit

Kids menu à € 14,50:
Tomatensoep,
Kibbeling van kabeljauw met frietjes
en appelmoes en
een kinderbeker met softijs, mini-
smarties en een verrassing.

Restaurant 't Wapen van Stellendam
Voorstraat 2
3251 BD Stellendam
T: 0187-491376
E: info@wapenvanstellendam.nl
W: www.wapenvanstellendam.nl

Voorgerecht:
Luchtige salade met Stellendamse
garnalen, gerookte zalm, gerookte kip, bacon, oude kaas, pijnboompitjes
en truffeldressing of
Noordzee vissoep

Hoofdgerecht:
Trio van kabeljauwfilet, rode mulfilet
en scholfilet geserveerd met
Stellendamse garnalen, zongedroog-
de tomaat en champignons

Nagerecht:
Klassieke Italiaanse Pudding met
aardbeien, aardbeiensaus en slag-
room (Panna Cotta)


Kids menu à € 12,50:

Kopje tomatensoep,
fish & chips en
een Betsy-de-koe-ijsje.

Fletcher Hotel Duinzicht
Oude Nieuwlandseweg 13
3253 LL Ouddorp
T: 0187-680000
E: info@fletcherhotelduinzicht.nl
W: www.fletcherhotelduinzicht.nl

Voorgerecht:
Ceviche van kabeljauw met salade
van zoetzure komkommer

Hoofdgerecht:
Grietfilet met schuim van mosterd
en zeekraal

Nagerecht: 
Ouddorpse proeverij met arretjes-
cake, een kruukplaetje en bolusijs

Hotel Restaurant Akershoek 
Boompjes 1
3253 AC Ouddorp
T: 0187-681437
E: info@hotelakershoek.nl
W: www.hotelakershoek.nl

Amuse van het huis

Voorgerecht "Strand en Zee":
Stellendamse garnalenkroket in ge-
zelschap v/e soep van strandkrabbetjes

Hoofdgerecht
"Goereese vis op je bord":
Kabeljauwfilet met paprika beurre-
blanc, gepofte honingtomaatjes en 
zeekraal of
Kabeljauwfilet gestoofd in botersaus
met aardappelmousseline en
zeegroenten

Nagerecht
"Zoethoudertje met een knipoog
naar het eiland:
Ouddorpse minibolus met vanille-ijs
van de IJshoeve uit Stellendam

Kids menu à € 12,50:

Een klein vissoepje,
sliptong met friet en
een kinderijsje.

Restaurant In d' Groene Lanteern 
Weststraat 16-18
3253 AR Ouddorp
T: 0187-681627
E: info@groenelanteern.nl
W: www.groenelanteern.nl

Amuse:
Ongepelde Stellendamse garnalen

Voorgerecht:
Huisgemaakte Goereese vissoep met
Stellendamse garnalen

Hoofdgerecht:
Gebakken zeetong

Nagerecht:
Moes van rood fruit met verse rode
vruchten en vanille-ijs

Week v/d Goereese Viswijn:
Springbok, Chenin Blanc, Zuid-Afr.
€ 3,75 p/glas en € 18,50 p/fles

Hotel Restaurant De Gouden Leeuw
Markt 11
3252 BC Goedereede
T: 0187-491371
E: info@hoteldegoudenleeuw.com
W: www.hoteldegoudenleeuw.com

Amuse van vis

Voorgerecht:
Vissoep met Stellendamse garnalen en mosselen

Hoofdgerecht:
Hele schol uit de oven, prei-stamppot, scheermessen en Stellendamse garnalen

Nagerecht:
Abrikozen compote, huisgemaakte, vanille-ijs en een amandelkrokantje

 

Brasserie 't Vingerling 
Vingerling 23
3241 EB Middelharnis
T: 0187-483333
E: eten@brasserievingerling.nl
W: www.brasserievingerling.nl

Voorgerecht:
Rouleau van ger.zalm met parelcous-
cous, scharrelei en Stellendamse
garnaaltjes met tuinkruiden-
vinaigrette

Hoofdgerecht:
Scholfilet v/d bakplaat, geserveerd
met spaghetti, knoflook, choriso, basilicum en gepofte trostomaatjes

Nagerecht:
Pavlova met rood fruit, framb.saus en
Jersey-roomijs van de IJshoeve



Restaurant De Zeemeeuw
Meester Snijderweg 5
3251 LJ Stellendam
T: 0187-493357
E: info@hotelakershoek.nl
W: www.restaurantdezeemeeuw.nl 

Amuse van het huis

Voorgerecht "Strand en Zee":
Stellendamse garnalenkroket in ge-
zelschap v/e soep van strandkrabbetjes

Hoofdgerecht
"Goereese vis op je bord":
Kabeljauwfilet met paprika beurre-
blanc, gepofte honingtomaatjes en 
zeekraal of
Kabeljauwfilet gestoofd in botersaus
met aardappelmousseline en
zeegroenten

Nagerecht
"Zoethoudertje met een knipoog
naar het eiland:
Ouddorpse minibolus met vanille-ijs
van de IJshoeve uit Stellendam

Kids menu à € 17,50:
Toast met zalmtartaar,
Kibbeling met frietjes of geb. aard.,
geserveerd met komkommer en
tomaatjes.

Restaurant Brouwersdam
Ossenhoek 1
3253 MH Ouddorp
T: 0111-671480
E: restaurant@brouwersdam.nl
W: www.brouwersdam.nl

Voorgerecht:
Ceviche met rode mul en Stellendamse garnalen

Hoofdgerecht:
Stukje wild gevangen kabeljauw met
Zeeuws spek en een frisse quinoa
salade

Nagerecht:
Vanille roomijs met "kruukplaetjes 
kruumels" en slagroom

Kidsmenu à € 8,50:
Sliptongetjes (2) met franse frietjes en
een klein ijsje.

Restaurant In de Keulse Pot

Boompjes 23
3253 AC Ouddorp
T: 0187-684515
E: info@indekeulsepot.nl
W: www.indekeulsepot.nl

Voorgerecht:
Taartje van aardappel, makreel en
Stellendamse garnalen

Hoofdgerecht:
Kabeljauwfilet gestoofd in een
paprikasaus met chorizo

Nagerecht:
Citroen sorbet-ijs met limoncello
en verse munt

Kidsmenu à € 14,75:
Tomatensoep met een zakje soepstengels of smoothie van fruitmix en fruitsap,
Gebakken verse visfilet met pasta en tomatensaus,
Schatkist of vrolijke kinderbeker met schepijs en slagroom

Restaurant Zoet of Zout
Haringvlietplein 3
3251 LD Stellendam
T: 0187-499913
E: info@zoetofzout.nl
W: www.zoetofzout.nl

Voorgerecht:
Stellendamse heerlijkheden: een bitterbal van Stellendamse garnaaltjes, rilette van makreel en een soesje met gerookte palingmousse

Hoofdgerecht:
Schol op de graat gebakken en gegaard in gerookte boter met warme groentencake

Nagerecht:
Rabarber met aardbeien en Flakkees bolus-ijs

Cafetaria Eetcafé Springert
Oude Nieuwlandseweg 43B
3253 LL Ouddorp
T: 0187-687387
E: info@springert.nl
W: www.springert.nl

Voorgerecht:
Garnalencocktail of
Stellendamse garnalensoep

Hoofdgerecht:
Op de huid gebakken zeebaars met zomerse salsa of
Sliptong (3 st.)

Nagerecht:
IJs met frambozen, cheesecaketop. en slagroom of
Koffie

 

Kidsmenu:
Visspies, frietjes, appelmoes, mayonaise, drinken en natuurlijk een verrassing!

Visspecialist Hameeteman
Hoge Pad 5
3253 BH Ouddorp
T: 0187-684169
E: info@visspecialisthameeteman.nl
W: www.visspecialisthameeteman.nl

Voorgerecht:
Vissoep

Hoofdgerecht:
Gebakken Grietfilet met gebakken aardappeltjes en groente

Nagerecht:
Kaat Mossel

     

The Bentley Harbour Club
Deltahaven 69
3251 LC Stellendam
T: 0187-664115
E: info@thebentleyharbourclub.com
W: www.thebentleyharbourclub.com

Voorseizoen:
Een goed gevulde vissoep

Hoofdgerecht:
Rode mul op een bedje van geroerbakte groenten

Nagerecht:
Coupe de Bentley

Kids menu (Piraat) à € 8,50:

Tomatensoepje met vrolijke lettertjes en balletjes, kibbeling met appelmoes
en draaifrietjes en een zelf-versier-
ijsje uit de schatkist.

Strandtent Iloon
Groenedijk 34a
3253 LB Ouddorp
T: 0187-682725
E: ilona@strandtentiloon.nl
W: www.strandtentiloon.nl

Amuse:
Ongepelde Stellendamse garnalen

Voorgerecht:
Zachte kabeljauw met rucola sla en
Hüttenkäse

Hoofdgerecht:
Gebakken tongschar met appeltjes en
vanillesaus, geb. aardappeltjes en
gesmoorde spitskool

Nagerecht:
Fruittaartje met verleidelijke 
mangosorbet

Week v/d Goereese Viswijn:
Portillo Chardonnay, Argentinië
€ 5,-- p/glas en  € 25,-- p/fles

Eetwinkel 't Hoekje
Stationsweg 1
3253 AP Ouddorp
T: 0187-681577
E: info@cafetariathoekje.nl
W: www.cafetariathoekje.nl

Voorgerecht:
Garnalenkroket

Hoofdgerecht:
Vistrio van schol, tong en mosseltjes

Nagerecht:
Kaatje mossel of koffie

Beachclub 't Gorsje
Duinpad De Punt
Brouwersdam buitenzijde 2
Ouddorp
T: 0187-684612
E: info@tgorsje.nl
W: www.tgorsje.nl

Amuse:
Ongepelde Stellendamse garnalen

Voorgerecht:
Bisque van Stellendamse garnalen en Noordzeekrabben

Hoofdgerecht:
Sliptong met Stellendamse garnalen en kokkels

Nagerecht:
Grand dessert 't Gorsje

Kidsmenu à € 8,50:
Fish & chips (frietjes met kibbeling)
en een kinderijsje naar keuze

Strandpaviljoen Paal 10
Westerduinpad 1
Ouddorp
T: 0187-681429
E: info@strandpaviljoenpaal10.nl
W: www.strandpaviljoenpaal10.nl

Voorgerecht:
Thom Kha Kai soep: licht frisse kokossoep met taugé, lente-ui, koriander en voor de deur gevangen poon

Hoofdgerecht:
Gebakken scholfilet met tomatenchutney, friet en salade

Nagerecht:
Vanille-ijs overgoten met kruukplaetjes likeur en slagroom

Kidsmenu à € 9,50:
Kabeljauw uit de Josper met erwtenpuree en een gepofte aardappel en een
Kinderijsje naar keuze

Restaurant Bij Marc
Westerweg
3253 LX Ouddorp
E: info@bijmarc.nl
Facebook: BijMarc

Voorgerecht:
Salade van zeewier me ceviche van scholfilet

Hoofdgerecht:
Ouddorps vispannetje uit de Josper met zeebaars, kabeljauw en poon,
geserveerd met een gepofte aardappel en Sommelsdijkse tzatziki

Nagerecht:
Ananas uit de Josper (gemarineerde ananas) met kokos-sorbetijs

Paviljoen Meerzicht
Strandweg 4
4311 NN Bruinisse
T: 0111-482695
E: info@paviljoen-meerzicht.nl
W: www.paviljoen-meerzicht.nl

Voorgerecht:
Huisgemaakte vissoep met Stellendamse garnalen

Hoofdgerecht:
Kabeljauw met dragonsaus en Stellendamse garnalen

Nagerecht:
Koffie met een Zeeuws likeurtje

Eetcafé Goeree
Noordzijde Haven 1
3252 BH Goedereede
T: 0187-491327

Voorgerecht:
Inktvisringen op een bedje van sla met knoflooksaus

Hoofdgerecht:
Gebakken zeetong met frites en salade

Nagerecht:
IJskoffie

Brasserie Molenzicht
Molenweg 15
3253 AM Ouddorp
T: 06-19888863

Voorgerecht, 5 koude gerechtjes:
o.a. tartaar van zalm en Stellendamse garnalen, licht gerookte schar met Chimichurri en een inktvis-
salade met limoen

Hoofdgerecht, 5 warme gerechtjes:
o.a. kroketjes van tongschar met wa-
sabimayonaise, in Mediterrane kruiden gepocheerde rode mul en fritata van kabeljauw

Nagerecht:
Torte limone met een bolletje ijs

Eetcafé 't Sas
Markt 3
3252 BC Goedereede
T: 0187-492925
W: www.eetcafetsas.nl

Voorgerecht:
Huisgemaakte Hollandse garnalen
loempia'tjes met een Goerees vissoepje

Hoofdgerecht:
Op de huid gebakken zeebaars of sliptongetjes op een bedje van spinazie met verse friet, aardappelgarnituur en een heerlijke frisse salade

Nagerecht:
Citroen merengue pudding met vanille-ijs en slagroom

Eetcafé Quartier Latin
Vingerling 11
3241 EB Middelharnis
T:  0187-483764
W: www.eetcafe-quartier.nl

Voorgerecht:
Salade met gerookte tong en
Stellendamse garnalen

Hoofdgerecht:
Gepocheerde scholfilet rolletjes met
zalm, gegrilde groene asperges met 
saffraansaus

Nagerecht:
Lemon cheesecake met bosvruchten
en cassis-ijs



De Week van de Goereese Vis

Volg ons ook op Facebook

De Week van de Goereese Vis - restaurants