Ontdek Goeree-Overflakkee!

Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald
Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald.

Kom dan laat ik je zien waar het is

Ontwikkelingen i.v.m. het Corona virus

Update: 30 maart 2020Recreatief nachtverblijf op campings, vakantieparken en jachthavens op Goeree-Overflakkee verboden

Op maandag 30 maart besloot de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond om alle campings en recreatieparken in de regio te sluiten. Deze maatregel geldt daarmee ook voor Goeree-Overflakkee. Dit is vastgelegd in een nieuwe noodverordening.

Nieuwe noodverordening

Na eerdere maatregelen om recreatief verblijf in te perken, is het per 27 maart niet meer toegestaan gebruik te maken van seizoensplekken, kampeerplaatsen of passantenplaatsen of deze te verhuren.

De nieuwe noodverordening gaat een stap verder: alle vormen van recreatief nachtverblijf op campings, vakantieparken en jachthavens zijn verboden. Dit geldt voor zowel privaat gebruik als verhuur. Een uitzondering blijft gelden voor nachtverblijf door seizoenarbeiders en tijdelijke bewoning, nachtverblijf door persoonlijke omstandigheden en zorgmedewerkers die in de regio werken.

Druk op de zorg

Deze extra maatregel wordt getroffen op nadrukkelijk verzoek van zorgaanbieders op de Zuid-Hollandse eilanden. Zij geven aan dat de druk op de zorg al erg hoog is en vreesden de gevolgen van een extra toestroom van toeristen. Daarnaast worden in de regio al vele extra maatregelen getroffen om extra zorgcapaciteit te organiseren, zoals de inrichting van Ahoy als tijdelijke zorglocatie.

Per direct
Toeristen die nu op een camping of vakantiepark verblijven, hebben tot woensdag 1 april 16.00 uur om terug te keren naar huis. Nieuwe gasten worden per direct niet meer toegelaten. Met betrekking tot de duur van deze maatregel zullen de regionale- en landelijke richtlijnen worden gevolgd.

Noodzakelijk

Burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman: “Er komt met deze extra maatregel heel wat op de recreatieondernemers en toeristen af, het is ingrijpend. Maar ik ben ervan overtuigd dat dit besluit noodzakelijk is om de continuïteit van de zorg niet in gevaar te brengen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan!”

Veelgestelde vragen over recreatief nachtverblijf

Noodverordening COVID-19 

Update: 27 maart 2020

Campings op Goeree-Overflakkee  gesloten

In de regio Rotterdam-Rijnmond waar ook Goeree-Overflakkee onder valt worden de campings gesloten om recreatief gebruik tegen te gaan. Dit heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond vandaag besloten en is opgenomen in de noodverordening van vrijdag 27 maart.

Kampeerplaatsen, camperplaatsen en seizoensplaatsen

Vanwege het risico op onderlinge besmetting is besloten om toeristisch kamperen niet meer toe te staan. Het gaat hierbij om kampeerplaatsen, camperplaatsen en seizoensplaatsen. Voor jachthavens geldt dat deze niet meer toegankelijk zijn voor passanten, maar wel voor vaste ligplaatshouders.

Deze regels gaan per direct in, maar om de verschillende partijen de tijd te geven om ze toe te passen zal er binnen onze gemeente voor maandag 30 maart 12:00 uur geen handhaving plaatsvinden op deze onderwerpen. De maatregelen gelden in principe tot en met 6 april, maar met mogelijke verlenging.

Uitzondering

Als er sprake is van permante bewoning of bewoning door arbeidsmigranten wordt er een uitzondering gemaakt, om te voorkomen dat mensen op straat komen te staan. Het gebruik van jaarplaatsen en andere vormen van recreatief nachtverblijf is niet verboden, maar iedereen wordt wel met klem verzocht om thuis te blijven en deze niet te gebruiken.

Gemeenschappelijk sanitair sluiten

Het openhouden van gemeenschappelijk sanitair is vanwege de hygiënemaatregelen niet meer toegestaan, deze dienen te worden gesloten. Dit geldt voor campings en jachthavens, maar ook voor vakantieparken, parken, stranden en natuurgebieden.

Gezondheid hoogste prioriteit

Burgemeester Ada Grootenboer: “Om de continuïteit van de zorg niet in gevaar te brengen en de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan heeft de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond dit besluit genomen. Het geeft meer duidelijkheid aan de campinghouders en bezoekers van ons eiland. Ik begrijp ook dat dit besluit grote impact heeft, zowel op campingeigenaren als op de mensen die hun vakantie wilden vieren op ons eiland. Maar deze maatregel is écht nodig. Daarnaast blijf ik mensen oproepen om nu niet naar ons eiland te komen. De gezondheid van onze inwoners en de mensen die ons eiland wilden bezoeken heeft de hoogste prioriteit. Daar hebben we een gezamenlijke verantwoordelijkheid in.”

Update: 19 maart 2020
 

Het zijn spannende en onwerkelijke tijden. Waar Eilandmarketing en VVV Goeree-Overflakkee mensen normaliter stimuleren er op uit te trekken, evenementen te bezoeken en de gezelligheid op te zoeken, geldt in deze tijd van Corona besmetting juist het tegenovergestelde.

Een reden om de communicatie en communicatiemomenten aan te passen aan deze omstandigheden. Enerzijds omdat de omstandigheden dat vragen en vrijwel alle evenementen voor april zijn afgelast of worden uitgesteld, anderzijds omdat we het gepast en noodzakelijk vinden om vanuit onze publieksfunctie een bijdrage te leveren aan het behoud van gezondheid.  
 
VVV Inspiratiepunt gesloten

In lijn met en op advies van VVV Nederland is het VVV Inspiratiepunt Goeree-Overflakkee tot nader order gesloten. Wij zetten de gezondheid van bezoekers en medewerkers voorop en informeren bezoekers graag tijdelijk via andere communicatiekanalen. 

Evenementenkalender De Blauwe Stapper verschijnt later
Op 1 april stond de lancering van het nieuwe evenementen magazine De Blauwe Stapper gepland. Om bovengenoemde redenen stellen wij die lancering echter uit tot het moment dat er meer duidelijkheid is over de gezondheidsregels vanuit de overheid. We vragen alle lezers om begrip. 

Informatie

Voor informatie over vrijetijdsbesteding kunt u nog altijd terecht op deze website.

Wil je contact met onze medewerkers, dan kan dit via de mail op info@eilandmarketing.com en info@vvvgoeree-overflakkee.nl of telefonisch op 0187-681789.