Ontdek Goeree-Overflakkee!

Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald
Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald.

Kom dan laat ik je zien waar het is

Nieuws 10 mei 2019

Duimen omhoog voor Goeree-Overflakkee

De schone en brede stranden op de Kop van Goeree-Overflakkee. Bijzondere natuurgebieden als de Kwade Hoek, Slikken van Flakkee en de Hellegatsplaten. Eeuwenoude polderlandschappen die al fietsend aan je voorbij schuiven. Goeree-Overflakkee is een bijzonder eiland, maar dat wist jij natuurlijk al lang.

Afgelopen donderdag 9 mei is dat nog maar eens te meer bekroond door de organisatie Green Destinations en stichting KMVK met een Platinum QualityCoast Award, en maar liefst 8 blauwe vlaggen. Daarnaast had Goeree-Overflakkee afgelopen maart al de award ‘Best of Nature’ ontvangen. Hier op Goeree-Overflakkee zijn we daar natuurlijk enorm blij mee. Maar wat betekenen die verschillende prijzen nu? Hieronder zetten we het voor je op een rij.

Platina QualityCoast Award

QualityCoast is ’s werelds grootste programma voor de beoordeling van kustbestemmingen.De organisatie Green Destinations bepaalde uiteindelijk dat Goeree-Overflakkee de Platina QualityCoast Award kreeg. Een onafhankelijke jury heeft het gebied aan de hand van ruim honderd criteria beoordeeld. Onder meer op het gebied van kwaliteit, natuur, gastvrijheid, identiteit, beleid en veiligheid. Goeree-Overflakkee staat dankzij het resultaat in de top vijf wereldwijd.

Blauwe Vlag

De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan stranden en jachthavens in meer dan 30 landen. Om in aanmerking te komen voor een Blauwe Vlag moet een strand onder andere voldoen aan een uitstekende kwaliteit van het zwemwater, schone stranden, voldoende voorzieningen en reddingsmaterialen. Bij jachthavens gaat het onder andere om schoon water, schone kades, goede sanitaire voorzieningen en reddings- en blusmaterialen.

Goeree-Overflakkee heeft dit jaar acht blauwe vlaggen ontvangen, één meer dan afgelopen jaar. Twee voor de stranden Westerduinpad en Brouwersdam de Kous. Zes voor de jachthavens Jachthaven van Middelharnis, Marina Herkingen, WSV Herkingen, Marina Port Zélande in Ouddorp, WSV Oude-Tonge en WSV Goeree in Ouddorp.

Best of Nature

Samen met de gebieden Schouwen-Duiveland, Veere en Westvoorne heeft Goeree-Overflakkee afgelopen maart de award Best of Nature ontvangen van organisatie Green Destinations. De gebieden zijn daarmee de nummer één in de jaarlijkse top 100 van Best of Nature. Het winnen van de award bevestigd de duurzaamheid van een gebied. Er wordt onder andere beoordeeld op actieve bescherming van flora en fauna in het kader van duurzame ontwikkeling van het gebied als toeristische bestemming.

Conclusie?

Alle erkenningen bevestigen het eens te meer. Op Goeree-Overflakkee is het goed toeven. Voor een vakantie, of natuurlijk om er te wonen. Veel organisaties doen er dagelijks alles aan om jouw verblijf zo mooi, schoon en veilig mogelijk te maken. En aan ambitie om het nog beter te doen ontbreekt het niet; Goeree-Overflakkee heeft de ambitie om in 2020 een energieneutraal eiland te zijn.