Ontdek Goeree-Overflakkee!

Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald
Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald.

Kom dan laat ik je zien waar het is

Nieuws 4 oktober 2018

Herfst-uitje naar het RTM-museum

Zodra je de drempel overgaat ben je in het verleden én leer je alles over het openbaar vervoer van vroeger. De NV Rotterdamsche Tramweg Maatschappij (RTM) is namelijk een halve eeuw lang de belangrijkste vervoerder geweest op de Zuid-Hollandse eilanden en Schouwen-Duiveland. Breng het museum eens een bezoek tijdens de herfstvakantie.

De historie van de RTM is zo rijk dat er een museum is dat laat zien en beleven wat voor betekenis de RTM had. Er reden dagelijks stoom-en diesellocomotieven, rijtuigen en goederenwagens van de RTM over het netwerk van 235 kilometer spoor. Ze reden van Burgh tot en met Rotterdam-Zuid. Ook exploiteerde de RTM-veerdiensten en had het eigen bussen rijden. Uiteindelijk heeft de RTM honderd jaar bestaan, van 1878 tot 1978.

In het museum is, naast veel te leren over de geschiedenis van de RTM, ook veel te zien en te doen. Zo kun je een oud postrijtuig van binnen zien en zijn in juni ook alle rijtuigen in de stationshal te bekijken. Ga dus eens een oude coupé in en ervaar het verleden zelf!

Vergeet ook niet om een praatje aan te knopen met één van de vrijwilligers, die dit hele museum draaiende houden en die zorgen dat dit rijdende culturele erfgoed behouden blijft. De meesten hebben zoveel affiniteit met het materieel dat ze er uren over kunnen vertellen en sommigen zijn zelfs werkzaam geweest bij de RTM. Uit de eerste hand krijg je dan de verhalen te horen.

Tijdens deze herfstvakantie rijden de stoomtrams op de woensdagen 17 en 24 en de donderdagen 18 en 25 oktober en is het museum en museumwinkel geopend van 10.30 uur tot 17 .00 uur. De trams vertrekken om 11.45 u., 13.30 u. en 15.30. De tram van 13.30 u. sluit aan op een rondvaart met het ms ‘Grevelingen’ over het grote Grevelingenmeer. Het RTM-museum staat op de Punt in Ouddorp aan de Brouwersdam. Kijk voor de route en meer informatie op: www.rtm-ouddorp.nl.