Ontdek wat er te zien en beleven is op Goeree-Overflakkee

Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald
Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald.

Kom dan laat ik je zien waar het is

Nieuws 8 december 2018

Stoomwolken & sneeuwvlokken bij de RTM

Op 26 december, Tweede Kerstdag, wordt het spoor sneeuwvrij geveegd voor de Kerstritten met de RTM-tram. Een prachtige winterse rit voert je terug naar het verleden. Nostalgischer en met meer kerstsfeer krijg je haast niet, dus rij met het hele gezin mee!

In de coupé is het warm en knus, net als vroeger. Al het materieel is dankzij de inzet van vele vrijwilligers nog precies zo intact als tijdens de gloriedagen van deze vervoersmaatschappij. De RTM vervoerde naast personen toen ook vee, agrarische producten en bouwmaterialen. Samen met een veerdienst en later als busmaatschappij zou de NV Rotterdamsche Tramweg Maatschappij uiteindelijk ruim een halve eeuw de belangrijkste vervoerder op de Zuid-Hollandse eilanden en Schouwen-Duiveland blijven. Het spoor liep door tot en met Rotterdam. Daar was je dan in vijf en een half uur. Toen was dat snel.

Tegenwoordig geeft het museum op de Punt in Ouddorp (Schellingerweg 2) inkijk in dit verleden. En, er wordt dus nog steeds gereden. De stoomverwarmde trams vertrekken om 11:45, 13:30 en 15:30 uur vanaf het museum. Warme soep en de Kerstman zijn  aanwezig! Zorg dat je ze niet mist! Kijk ook op: www.rtm-ouddorp.nl