Ontdek Goeree-Overflakkee!

Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald
Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald.

Kom dan laat ik je zien waar het is

Nieuws 26 juni 2019

VVV presenteert nieuwe flyer “Museumeiland Goeree-Overflakkee”

Goeree-Overflakkee beschikt over een mooi aantal musea en ook zijn er diverse andere organisaties die veel informatie bieden over het erfgoed en de cultuurhistorie van het eiland. Sinds vorig jaar werken deze musea en organisaties op constructieve manier samen en presenteert de VVV een promotieflyer “Museumeiland Goeree-Overflakkee”.

In het nieuwe VVV Inspiratiepunt van Goeree-Overflakkee in Ouddorp is natuurlijk ook een prominente rol weggelegd voor musea om bezoekers te inspireren het eiland te gaan verkennen en zo verder kennis te maken met het mooie erfgoed, de cultuur en de geschiedenis. Via de nieuwe museumflyer die in het VVV Inspiratiepunt zelf maar ook bij of via de deelnemende musea/organisaties wordt verspreid, is het bereik om de bezoeker van Goeree-Overflakkee te informeren, vele malen groter geworden.

Vanaf het allereerste moment hebben de besturen en vrijwilligers van de musea op een enthousiaste manier samengewerkt. Het initiatief voor samenwerking is afkomstig van Caroline Melissant en Bert Tuk. Door hen werd de informatie voor de flyer verzameld en vervolgens in overleg met de VVV, samengesteld. Een ander leuk voorbeeld van de goede samenwerking was de gezamenlijke presentatie en promotie op de “Vision Beurs”, een consumentenbeurs die in november vorig jaar plaatsvond in Ouddorp. De reacties van de bezoekers aan deze beurs waren heel positief. Vaak zijn deze bezoekers inwoners van het eiland zelf en daarmee ook de beste ambassadeurs.

Tea Both, wethouder gemeente Goeree-Overflakkee:
“Met plezier nam ik deze folder met alle musea van Goeree-Overflakkee in ontvangst. Een goed initiatief om zo onze bezoekers maar zeker ook onze eigen inwoners op een overzichtelijke manier kennis te laten maken met de musea die binnen onze gemeentegrenzen te vinden zijn.

Ik spreek de hoop en de verwachting uit dat de folder er aan bij zal dragen dat we de bekende en ook de wat minder bekende musea gemakkelijk weten te vinden”.