Ontdek Goeree-Overflakkee!

Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald
Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald.

Kom dan laat ik je zien waar het is

Nieuws 18 september 2019

Zwerfafval-jacht op Ouddorp Duin

OUDDORP – Op en rond het strandplein van Ouddorp Duin wordt op zaterdag 21 september een zwerfafval-jacht georganiseerd. Deze schoonmaakactie is onderdeel van de World Cleanup Day.

Samen met de vrijwilligers van Schoon Goeree-Overflakkee kunnen kinderen en hun ouders vanaf 10:00 uur op jacht naar zwerfafval. Er zijn afvalprikkers en vuilniszakken voor iedereen! Na het inzamelen wordt in het strandtheater het afval nader bekeken en gesorteerd. Ook staat voor de zwerfafval-jagers koffie of fris met een lekkere verrassing klaar.

Over heel de wereld
World Cleanup Day is het grootste burgerinitiatief ter wereld dat zich inzet tegen zwerfafval. In ruim 160 landen trekken miljoenen vrijwilligers door de straten, de parken, de bossen en langs de kusten om samen zwerfvuil op te ruimen.

Doe met ons mee
Deelnemers kunnen zich om 10:00 uur verzamelen bij Strandtheater Houten Kaap op Ouddorp Duin. De afvaltocht duurt – afhankelijk van de groepjes en afgestemd op de leeftijd van de deelnemers – circa 60 tot 90 minuten. Na afloop van de tocht is het strandtheater tot 12:00 uur geopend voor alle zwerfafval-jagers. Deelname is uiteraard gratis. Want samen maken we het verschil!

Ouddorp Duin
De World Cleanup Day-actie op Ouddorp Duin is een initiatief van Strandtheater Houten Kaap, de bedrijven op het strandplein (Restaurant Bij Marc, Spar Enjoy Supermarkt, Rent Tour Buy en Natural High) en de nabijgelegen vakantieparken (Landal Strandresort Ouddorp Duin, Vakantiepark De Klepperstee en Ridderstee Ouddorp Duin).