Ontdek wat er te zien en beleven is op Goeree-Overflakkee

Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald
Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald.

Kom dan laat ik je zien waar het is

Nieuws 17 april 2018

Flakkeese flamingo's gaan viral

Elk jaar overwintert een grote groep flamingo's op het eiland Goeree-Overflakkee. Een video hieraan wordt massaal gedeeld op Facebook. De video met de flamingo's wordt vooral veel bekeken rondom Goeree-Overflakkee, in Rotterdam en Brabant. Maar omvallend is dat de video ook populair is in Antwerpen en zelfs veel kijkers trekt uit het Spaanse Valencia. 

100.000 views

De video werd in één klap de meest bekeken video ooit op de Facebookpagina Eiland Goeree-Overflakkee. Fotograaf Hans van der Eist uit Middelharnis maakt regelmatig foto's van de natuur op het eiland. Hij maakte de video aan de flamingo's, die werd geplaatst op de pagina Eiland Goeree-Overflakkee. Vervolgens werd het filmpje meer dan honderdduizend keer bekeken. 'Ik vind het Leuk dat de video zo vaak is bekeken. De flamingo's heb ik al anker gefotografeerd, maar nadat het filmpje op Facebook verscheen werd het heel druk bij Battenoord.'

Meer dan 15.000 fans

Eilandmarketing Goeree-Overflakkee is blij met deze aandacht coat de verrassende natuur op Goeree-Overflakkee.'Behalve flamingo's zijn er ook heckrunderen, fjordenpaarden, zeehonden en reeën op ons eiland te zien reageert wethouder Arend-Jan van der Vlugt. 'Ons eiland heeft veel moois te bieden! Door de populariteit aan het filmpje telt de Facebookpagina Eiland Goeree-Overflakkee inmiddels meer dan 15.000 fans. Eerdere populaire filmpjes waren drone video's aan de kleurrijke tulpenvelden en een video aan het Streekmuseum over de geschiedenis van het eiland. Goeree-Overflakkee is ruim drie jaar actief op Facebook. Uit de statistieken blijkt dat peet Rotterdammers een band met het eiland hebben: die stad telt de meeste fans aan de Facebookpagina Eiland Goeree-Overflakkee.