Ontdek Goeree-Overflakkee!

Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald
Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald.

Kom dan laat ik je zien waar het is

Duurzame recreatie

Goeree-Overflakkee heeft de ambitie om een energieneutraal eiland te zijn. Wij zijn omringd door water en sterk verbonden de natuur en daar willen we voorzichtig mee omgaan. Zo kunnen niet alleen wij, maar ook volgende generaties genieten van een mooi en natuurlijk eiland. Steeds meer accommodaties zetten ook in op duurzaamheid om een Co2-neutraal, of zelfs Co2-negatief verblijf aan te bieden. Zo zetten ze in op gebruik van duurzame bouwmaterialen uit de omgeving, gerecyclede- of biobased bouwmaterialen, minimalisering van watergebruik en wekken ze steeds vaker zelf energie op. Met meer dan twee miljoen bezoekers per jaar is het belangrijk dat de belasting van de natuur en de Co2 voetafdruk die daarmee gepaard gaat zo klein mogelijk is. Wil jij duurzaam op vakantie? We hebben een aantal accommodaties voor je op een rij gezet. 

De Klepperstee en De Ridderstee

Op loopafstand van het strand Flaauwe Werk aan de Noordzee vind je de vakantieparken de Klepperstee en de Ridderstee. Beide parken liggen vlakbij Ouddorp-Duin en delen voorzieningen zoals de brasserie en de natuurlijke zwemvijver die wordt gefilterd met een heliophytenfilter. De Klepperstee heeft zes vakantiecabins, bij de Ridderstee komen ruim 104 ruim opgezette vakantiewoningen, de eerste woningen zijn sinds afgelopen augustus 2019 beschikbaar. 

Alle woningen worden duurzaam gebouwd en zijn niet aangesloten op het gasnet. De woningen worden van energie voorzien door het nabijgelegen zonnepark dat 1,8 hectare groot is. De 2.900 zonnepanelen produceren jaarlijks ruim 800.000 kWh aan energie. Alle woningen zijn gerealiseerd door lokale aannemers, dit reduceert de bouwstromen en de belasting op milieu aanzienlijk. Verblijven op de Klepperstee of Ridderstee betekent een duurzaam verblijf, in een natuurlijke en ruim opgezette omgeving vlak aan de kust, met alle voorzieningen bij de hand. 

Qurios ECO Grevelingenstrand

Op het Grevelingenstrand staan 30 cottages van Qurios. Het fantastische uitzicht op het Grevelingenmeer maakt het ‘ECO’ in de naam helemaal waar. De cottages zijn duurzaam gebouwd met biobased en circulaire materialen en daarnaast volledig zelfvoorzienend. Zonnepanelen, doorlevering van energie tussen cottages, refurbished Tesla-accu’s voor de opslag van energie, zonnecollectoren en recycledouches. Een verblijf bij Qurios geeft je niet alleen een prachtig uitzicht op het Grevelingenmeer maar ook een kijkje in de toekomst van recreatie.

Green key

Op Goeree-Overflakkee hebben Landal Ouddorp Duin en Landschapscamping de Vlugtheuvel de officiële Green Key Gold erkenning. Om deze erkenning te krijgen moeten deze accommodaties aan behoorlijke eisen voldoen. Denk dan aan basis milieunormen, gebruik van duurzame energie, reductie van restafval en zuivering van afvalwater. 

Landschapscamping de Vlugtheuvel

Grenzend aan Stellendam vind je Landschapscamping de Vlugtheuvel, vlakbij het natuurgebied de Slikken van Flakkee. De ruim opgezette camping heeft zijn Green Key Gold certificering behaald dankzij gescheiden afvalinzameling, laadvoorzieningen voor elektrische auto’s en  maatschappelijk verantwoord ondernemen op het gebied van werkgeverschap. De camping is energieneutraal dankzij de 250 zonnepanelen en het groene propaangas dat er gebruikt wordt. De speelvoorzieningen zijn daarnaast ook nog eens gemaakt van duurzame materialen. Verantwoord kamperen dus!

Landal Ouddorp Duin

De villa’s op Landal Ouddorp Duin zijn zo neergezet dat de zon ze verregaand opwarmt. Op die manier hoeft de CV veel minder verwarmingscapaciteit te leveren. Waterbesparende maatregelen op kranen en in de toiletten zorgen dat er ook op dat vlak flink wordt bespaard.  De extra tips die in de villa hangen zorgen ook dat jij weet wat je kunt doen om te besparen. De woningen worden verder duurzaam gereinigd en er is zo min mogelijk buitenverlichting op het park geplaatst. Zo blijft het donker, en wordt het bioritme van mens en dier zo min mogelijk verstoord. De aangelegde kreken zijn niet alleen leuk voor het zicht, maar zijn ook een slimme opvang voor regenwater, en kunnen dienen als mogelijke bluswatervoorziening.