Ontdek wat er te zien en beleven is op Goeree-Overflakkee

Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald
Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald.

Kom dan laat ik je zien waar het is

Tentoonstelling duurzame visserij bij A seal


HomeVerras mijVandaag & morgenTentoonstelling duurzame visserij bij A seal

Tentoonstelling duurzame visserij bij A seal

16 april t/m 31 oktober
Vanaf dinsdag 16 april 2019 is de tentoonstelling Duurzame Visserij te bezoeken bij A Seal Stellendam. Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met United Fish Auctions (Visafslag Stellendam), Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland, Good Fish Foundation en A Seal Stellendam. De organisaties hebben de handen ineen geslagen om een tentoonstelling samen te stellen met als doel bezoekers te informeren over duurzame visserij.

 

A Seal Stellendam vertoont sinds 2018 wisselende educatieve exposities over natuur, milieu en duurzaamheid. De tentoonstelling ‘Duurzame Visserij’ is de opvolger van de succesvolle expositie ‘Plastic Soup’, die binnenkort op een andere locatie in Zuid-Holland te bezoeken zal zijn. Er is een speurtocht voor het gehele gezin en in het visspel ‘Welke Vis Staat Op Het Menu?’ leer je wat er in bijvoorbeeld je portie kibbeling zit, waar het vandaan komt en of dit een duurzame keuze is. 

 

“We zijn heel blij de komende maanden onze bezoekers te kunnen informeren over innovaties in de visserij en over verantwoord vis eten”, zegt Marlies de Kraauw verantwoordelijk voor de exposities bij A Seal. “Het is een leuke en leerzame tentoonstelling geworden voor alle leeftijden, maar we zijn vooral trots dat deze tot stand is gekomen door de samenwerking tussen deze vier organisaties. Het Visserij-innovatiecentrum heeft een bijzonder onderzoekscentrum waar wetenschap en visserij samenwerken aan de ontwikkeling en verbetering van innovatieve vistechnieken. Dit in Europa unieke testcentrum is net als A Seal gevestigd in het vissersdorp Stellendam. Door samen met UFA en de Good Fish Foundation de krachten te bundelen, werken we op een leerzame en interactieve manier samen aan het verbreden van kennis over vis en visserij.

 

A Seal Stellendam vangt zieke, verweesde en gewonde zeehonden op van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust, waarna ze na herstel weer worden uitgezet in de natuur.  Voor meer informatie: www.aseal.nl

Algemeen
Soort evenement
varia,binnen,Buiten
Soort tip
evenementen
Openingstijden

Van 16 april 2019 tot 31 oktober 2019

dinsdag
13:00 - 17:00
woensdag
10:00 - 17:00
donderdag
10:00 - 17:00
vrijdag
10:00 - 17:00
zaterdag
10:00 - 17:00
zondag
10:00 - 17:00
Gesloten op
  • 1e Kerstdag
  • 2e Kerstdag
  • Nieuwjaarsdag

Aangepaste openingstijden:In de Nederlandse vakantieperiodes (alle regio’s) zijn we elke dag geopend van 10.00 – 17.00 uur.Van 15 juni tot en met 15 september zijn we elke dag geopend van 10.00-18.00 uur.

Kenmerken
Erkenningen
  • VVV
Prijzen
Prijs tot
€9,50
Prijs vanaf
€6,50
Toegangsprijs kinderen
€6,50
Kinderkorting
Ja
Toegangsprijs Volwassenen
€9,50

Kinderen tot 4 jaar gratis Kinderen 4 tot 14 jaar € 6,50 Volwassenen € 9,50 65+ers € 8,50 Studenten € 8,50

Toegankelijkheid
Toegankelijk voor rolstoelen
Ja
Parkeren
  • Eigen parkeerterrein

Speciaal voor jou geselecteerd

Inloopexcursies bij Eibaar

Inloopexcursies bij Eibaar

Inloopexcursies bij Eibaar

Kerstliederen vanaf de Goereese Toren

Kerstliederen vanaf de Goereese Toren

Kerstliederen vanaf de Goereese Toren