Ontdek Goeree-Overflakkee!

Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald
Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald.

Kom dan laat ik je zien waar het is

Robot programmeren in Dorpstienden

Dorpstienden 4
3253AS Ouddorp

HomeZien & belevenEvenementenRobot programmeren in Dorpstienden

Robot programmeren in Dorpstienden

Ouddorp
22,23 en 24 oktober
RGO MIDDELHARNIS EN TECHNIEKSUCCES LEREN JE EEN ROBOT PROGRAMMEREN

In de herfstvakantie kun je op een leuke manier kennis maken met programmeren. Van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 oktober 2019 kun je een workshop programmeren volgen in de Dorpstienden in Ouddorp. De workshops zijn voor jongeren van 10 tot 14 jaar en worden gegeven door Freek de Vreede van Technieksucces, RGO-docent Dennis Orgers en een aantal van zijn enthousiaste leerlingen. Je leert in een korte tijd een robot bouwen, programmeren en besturen. 

Programmeren is schrijven in computertaal. Het is een vak dat op steeds meer basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs wordt gegeven. Ook op Goeree-Overflakkee is dit in opkomst. Freek de Vreede is nu een aantal jaar bezig om deze vorm van techniek onder de aandacht te brengen bij de jeugd op ons eiland. In de plannen van de RGO Middelharnis om het technisch onderwijs te versterken, is er ook ruimte gemaakt voor programmeren. Als onderdeel van deze plannen, is dit evenement in de herfstvakantie opgezet.

Er wordt gewerkt met de programmeersets van LEGO Mindstorms. In de workshop leer je een robot programmeren waardoor hij opdrachten uit gaat voeren, zoals: lopen, praten en denken.

Op dinsdag en woensdag zijn er workshops. In teams van twee programmeurs leren de jongeren werken met de LEGO-robot. Op beide dagen is dat van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur. De kosten per workshop zijn €3,50 per persoon. Op donderdag komen de beste teams van de vier workshops terug voor de grote finale: de LEGO Mindstormschallenge. Hiermee zijn prijzen te winnen. De challenge is tot stand gekomen door samenwerking met TBP Electronics, Wetec, Deltawind, Stormachtig-Google partners, COAS software systems en ASH Carrosserie.

Wil jij ook meedoen? Meld je dan snel aan voor een van de workshops via e-mailadres dorpstienden@sr-go.nl of bel met de Dorpstienden via telefoonnummer 0187-681314.

Algemeen
Soort evenement
varia,binnen
Soort tip
evenementen
Openingstijden

Van 22 oktober 2019 tot 24 oktober 2019

dinsdag
10:00 - 16:00
woensdag
10:00 - 16:00
donderdag
10:00 - 16:00
Kenmerken
Frequentie
Jaarlijks
Bijzondere bepalingen
  • Reserveren verplicht
Prijzen
Prijs vanaf
€3,50
Toegankelijkheid
Toegankelijk voor rolstoelen
Ja
Faciliteiten
  • Geschikt voor mindervaliden

Speciaal voor jou geselecteerd

Windsurf foil clinic

Windsurf foil clinic

Windsurf foil clinic

Snertwandeltocht Ouddorp

Snertwandeltocht Ouddorp

Snertwandeltocht Ouddorp