Ontdek Goeree-Overflakkee!

Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald
Locatie wordt opgehaald
In de buurt van {city}, {country}
Locatie kan niet worden opgehaald.

Kom dan laat ik je zien waar het is

Bunkerroute De Punt Ouddorp

De Punt
3253 Ouddorp

HomeZien & belevenWandelenBunkerroute De Punt Ouddorp

Bunkerroute De Punt Ouddorp

Ouddorp
Bezoek aan de Grevelingen de Bunkerroute bij recreatiegebied De Punt. Genummerde bordjes geven de looproute door het mulle zand aan. Door deze genummerde bordjes te volgen kom je als bezoeker langs alle bunkers. Op de bunkers zijn informatiepanelen geplaatst. De borden langs de route geven informatie over de oorspronkelijke functie van de betreffende bunker en over de in het gebied aanwezige flora en fauna. De informatie op de borden is aangeleverd door de vrijwilligers van de Stichting WO2GO en door Staatsbosbeheer.

De Bunkerroute is het hele jaar door te bezoeken. Ieder jaar wordt er op Open Monumentendag (2e zaterdag in september) een speciale dag georganiseerd en zijn er dan de gehele dag rondleidingen en andere activiteiten. Ook wordt eenmaal per jaar een speciale dag georganiseerd voor de mindervalide bezoekers. Met terreinwagens worden deze bezoekers dan naar de bunkers gebracht.

Uiteraard is een rondleiding ook op aanvraag te boeken voor groepen van minimaal tien personen. Een deskundige gids neemt u mee langs de vestingwerken op het complex waarbij u zelfs de mogelijkheid krijgt om een kijkje te nemen in één van de bunkers! Een bijzondere ervaring als u zich tussen de 2,5 meter dikke muren weer even 70 jaar terug in de tijd waant. Bij elk van de achttien betonnen en gemetselde werken krijgt u een uitgebreide uitleg over de functie en interessante aanvullende informatie over de Tweede Wereldoorlog op Goeree-Overflakkee. In verband met de overwintering van vleermuizen in de maanden oktober tot en met maart worden rondleidingen alleen maar gegeven van april tot en met september.

Algemeen
Soort tip
Wandelroutes
Soort wandelroute
Recreatief
Prijzen

De route is gratis te wandelen.

Toegankelijkheid
Toegankelijk voor rolstoelen
Nee
Contactgegevens
Adres
De Punt
3253 Ouddorp
Website

Speciaal voor jou geselecteerd

Stadswandeling Goedereede

Stadswandeling Goedereede

Stadswandeling Goedereede

Wandelroute de Vliegers

Wandelroute de Vliegers

Wandelroute de Vliegers